Bollywood-filmfestival 11 mei 2012

    Print This Post Print This Post

Op vrijdag 11 mei 2012 organiseren de Vrije Sint-Lambertusscholen Westerlo hun tweede Bollywood-filmfestival. Tussen 14 uur en 22.30 uur worden in de bibliotheek van Westerlo, De Brooddoos en in het auditorium van de school elf Indiase films vertoond. Alle films worden ingeleid door Indiase leerlingen van onze partnerscholen uit Mumbai en Panchgani die tijdens die week in Westerlo zullen verblijven.

In de inkomhal van de bibliotheek en de refter van de bovenschool zal een standje zijn met producten van de Oxfam-wereldwinkel. Verder is er een fototentoonstelling, wordt de film van de laatste uitwisseling vertoond en is er gelegenheid om iets te drinken. Alle filmvoorstellingen zijn gratis. Bij de inkom zal een doos staan waar iedereen een bedrag kan schenken aan REAP, een onderwijsproject in de sloppenwijken van Mumbai.

Programma:
14.00 uur (BIB) – BOLLYWOOD HERO (Diederik Van Rooijen – 2009 – 85 min. – Ned. ondertiteld): Een jonge Nederlandse acteur beproeft zijn geluk in het centrum van de Indiase filmindustrie en probeert tegelijkertijd de wereld te verbeteren. Een toegankelijke, ietwat ten onrechte minder bekende actiefilm van onze noorderburen.

14. 00 uur (AUD) – I AM KALAM (Nila Madhab Panda – 2010 – 88 min. – Ned. ondertiteld): Hartverwarmende jeugdfilm over de ongewone vriendschap van een arme Indiase plattelandsjongen en de zoon van de plaatselijke maharadja. Een succesfilm op verschillende internationale filmfestivals.

14.00 uur (BROOD) – LAGE RAHO MUNNA BHAI (Rajkumar Hirani – 2006 – 144 min. – Eng. ondertiteld): Hilarische Bollywood-komedie over een verliefde gangster uit de onderwereld van Mumbai en Mahatma Gandhi. Eén van de keuzefilms van onze Indiase gasten!

16.00 uur (BIB) – SADGATI (Satyajit Ray – 1981 – 45 min. – Eng. ondertiteld): Een korte film van de Bengaalse grootmeester Satyajit Ray over het Indiase kastensysteem. Voor de cinefielen!

16.00 uur (AUD) – LITTLE TERRORIST (Ashvin Kumar – 2004 – 15 min. – Eng. ondertiteld): Voor een Oscar genomineerde kortfilm over een Pakistaanse jongen die per ongeluk de grens oversteekt en in India voor terrorist aanzien wordt.

16.45 uur (AUD) – PRINTED RAINBOW (Gitanjali Rao – 2006 – 15 min. – Ned. ondertiteld): Prachtig in beeld gebrachte en meermaals bekroonde korte animatiefilm over een eenzame Indiase vrouw en haar kat.

17.15 uur (BIB) – SALAAM BOMBAY! (Mira Nair – 1988 – 109 min. – Ned. ondertiteld): Keiharde filmklassieker over een door zijn moeder achtergelaten jongen die probeert te overleven in de sloppenwijken van Mumbai. De ‘Slumdog Millionaire’ van de jaren tachtig, maar dan zonder de kitsch en het happy end.

17.15 uur (AUD) – BLACK (Sanjay Leela Banshali – 2005 – 122 min. – Eng. ondertiteld): Rani Mukherjee en superster Amitabh Bachchan spelen de hoofdrollen in deze film over een doofstom meisje en haar leraar. Onvervalste Bollywood-superkitsch!

17.30 uur (BROOD) – HAIR INDIA (Raffaele Brunetti/Marco Leopardi – 2008 – 75 min. – Ned. ondertiteld): Onthutsende documentaire over het geld dat verdiend wordt met het haar van arme Indiase plattelandsmeisjes.

19.30 uur (BIB) – CHAK DE INDIA! (Shimit Amin – 2007 – 153 min. – Ned. ondertiteld): Superster Shahrukh Khan speelt de rol van een in ongenade gevallen hockeyspeler die zijn comeback maakt als coach van het Indiase vrouwenteam. Eén van de beste Bollywood-films van de laatste jaren.

19.45 uur (AUD) – TAARE ZAMEEN PAR (Aamir Khan – 2007 – 165 min. – Eng. ondertiteld): Ishaan Awashti is een 8-jarige, dyslectische jongen die om disciplinaire redenen naar een kostschool in Panchgani gestuurd wordt. Daar ontmoet hij een jonge tekenleraar die het beste in hem naar boven haalt. Voor zij die dé film van het eerste Bollywood-filmfestival mochten gemist hebben!

When:11 May, 2012, 2:00 pm - 11 May, 2012, 10:00 pm
Focus Domain:Not in an IP focus domain
Event Type:Indian cultural activity in Belgium

Contact Details: Wim Michiels - wim.michiels@proviron.com

Event Links: